Közélet

2012.05.25. 11:54

Szúrópróbaszerűen állították meg az autósokat Bátaszéknél

Pörböly és Bátaszék között eredménnyel jártak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai. Hét ellenőrzés közül mindegyikben találtak valamilyen hiányosságot.

TEOL/M.I.

Mózsik Szilvia, a megyei adóigazgatóság sajtószóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kiemelt ellenőrzési helyszínnek tekinti a közutak, autópályák területét. Az adóellenőrök, a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését és az árukészletek eredetét vizsgálják.

Az eddigi ellenőrzések közül Pörböly és Bátaszék területén voltak eredményesek a revizorok, ahol a 7 foglalkoztatotti vizsgálat közül mindegyik esetben találtak valamilyen hiányosságot. Egy esetben a cég az érintett sofőrt feketén foglalkoztatta, ezért akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságra is számíthat.

A további 6 esetben pedig késedelmesen nyújtották be a sofőrre vonatkozó társadalombiztosítási bejelentőlapot, amely miatt 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki az adóhatóság. M. I.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!