Közélet

2012.05.13. 17:19

Ugorhat a segély, ha hanyag a háztulajdonos

Az önkormányzati juttatások feltételhez kötése is felmerült a legutóbbi bogyiszlói közmeghallgatáson lakossági kezdeményezésként – tájékoztatott Tóth István polgármester.

S. K.

A javaslat lényege, hogy ne kaphassanak segélyt azok a polgárok, akik nem tartják rendben saját portájukat. A polgármester azt ígérte, megvizsgálják: milyen lehetősége van az önkormányzatnak ilyen jellegű rendelkezés meghozatalára, hogy az ne ütközzön törvénybe.

A kistérségben már létezik hasonló szabályozás. Mint arról korábban írtunk, a szekszárdi közgyűlés tavaly ősszel olyan jogszabályt alkotott, amely szerint az aktív korúak ellátásában – foglalkoztatást helyettesítő támogatás, rendszeres szociális segély – részesülőknek a támogatás egyik feltételeként rendben kell tartaniuk lakókörnyezetüket. Ennek ellenőrzését a mintegy fél éves türelmi idő lejárta után áprilisban kezdték meg a megyeszékhelyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!