Közélet

2012.07.18. 15:00

Augusztus elején fizetik ki a támogatást

A város önkormányzata évek óta támogatja a diákok helyi közlekedését lakóhelyük és az iskola, illetve az általuk látogatott sportlétesítmény, művészeti oktatási intézmény között.

TEOL/V.T.

Az elmúlt tanévben a támogatást kiterjesztették a külterületen – például Csámpán, Biritón – lakó diákokra is, akik nem helyi, hanem helyközi járattal járnak iskolába. Az idei költségvetésben nyolcmillió forintot különítettek el a diákbérletek támogatására.

Az elmúlt évek tapasztalatainak birtokában az önkormányzat nem vásárolja meg a bérleteket, hanem utólag fizeti ki a bérlet árának 80 százalékát azoknak, akik a visszatérítés iránti kérelmüket jelezték a tanév során a polgármesteri hivatal szociális osztályán.

A támogatás tanév végéig – azaz júniusig – szólt, tájékoztatott Dávid Ildikó sajtóreferens. Hozzátette, a szülők, gondviselők számára a támogatás összegét augusztus 5-ig fizetik ki a hivatalban, illetve az iskolákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!