Közélet

2012.07.15. 16:44

Így alakítanák át az adórendszert

Adóügyi ámokfutás helyett igazságosabb, egyszerűbb, zöldebb adórendszert szeretne a Lehet Más a Politika.

S. K.

Vágó Gábor LMP-s országgyűlési képviselő pénteken Tamásiban és Bonyhádon, szombaton Szekszárdon népszerűsítette a párt adó-rendszerváltási javaslatát.

A honatya hírportálunknak elmondta: örömmel tapasztalta, hogy egyre többen akarnak a saját sorsukon változtatni, civil állampolgárként kiállni az érdekeikért. Úgy vélte, fontos, hogy az állampolgárok ne mindig a politikai elitre hagyják a gondok megoldását, hanem saját maguk vegyék kézbe ügyeik irányítását.

Az LMP adórendszerrel kapcsolatos elképzeléseiről szólva elmondta: a szerintük igazságtalan egykulcsos adó helyett többkulcsost vezetnének be. Az ebből származó többletet otthagynák a munkavállalóknál, de járulékcsökkentés formájában, ami által több embert lehetne foglalkoztatni.

A családi adórendszert úgy alakítanák át, hogy úgymond ne érjen kevesebbet a szegény ember gyereke, mint a gazdagé. Emellett plusz kompenzációként megemelnék a családi pótlékot. A telefonadót, rezsiadót pedig eltörölnék, mert ezek olyan felesleges terhek, amelyek csak az egykulcsos adó ütötte lyukak foltozgatására szolgálnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!