Közélet

2012.07.01. 20:11

Szőlőtőkék a kirakatban - fotók

Hazánkban még szokatlan, a külföldi borvidékeken azonban már kedvelt módon hívja fel a figyelmet a helyi értékekre az Eco Sensus Nonprofit Kft.

H. E.

Szekszárd északi kapujába, az 56-os főút bevezető szakaszán lévő körforgalomba 300 szőlőtőkét ültettek, hirdetve minden arra járó autósnak a vidék egyik legfőbb erényét, a borkultúrát.

Dr. Csillag Péter, az NKft. ügyvezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokrétű tevékenységükkel az emberek gondolkodásmódját szeretnék alakítani, ráirányítani a figyelmet a helyi értékekre.

A sajtótájékoztatón ott volt dr. Bodri István, a Hegyközség Szekszárd elnöke is, aki szerint akár egy diplomata szüret helyszíne is lehetne az ültetvény, erősítve a szekszárdi borvidék marketingjét.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A támogatói és a megvalósítók Fotó: Kiss Albert
[/caption]
A szintén jelenlévő Kővári László, a képviselő-testület gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke pedig örömét fejezte ki, látva a civil kezdeményezést. A körforgalmat díszítő tőkék Czink János palatincai telephelyéről származnak. Az ültetvény egyik fele fehér Bianca, a másik pedig kék Regent fajta.

A megvalósításhoz – amelynek a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága sem szabott gátat – pályázati támogatást nyert az Eco Sensus NKft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!