Közélet

2012.10.11. 08:52

Elhunyt Morgen Ferdinánd, az ASE kosárlabdázója

Szerdán éjszaka elhunyt Morgen Ferdinánd, az Atomerőmű SE nemrég szívműtéten átesett kosárlabdázója.

TEOL

A paksiak játékosa decemberben ünnepelte volna 22. születésnapját. A kosárlabdázónak az előző idényben azért kellett abbahagynia a játékot, mert kiderült, hogy főartéria elégtelensége van.

Morgent szeptemberben műtötték, miután kiderült, hogy a beavatkozás nem halogatható. A fiatal kosaras szanatóriumban lábadozott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Morgen Ferdinánd (fehérben) decemberben lett volna 22 esztendős (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Morgen Ferdinánd tagja volt a 2008/2009-es idényben aranyérmet szerző Atomerőmű SE kosárcsapatának. Az alapszakaszban átlagban 2,5 ponttal, és 1,8 lepattanóval járult hozzá a paksi klub negyedik aranyához.

Utolsó bajnoki idényében, a 2011/12-es szezonban 26 meccset játszott az ASE színeiben, átlagban 9,2 ponttal és 5,5 lepattanóval járult hozzá a Paks eredményeihez. A rájátszásban 5 találkozón 5,8 pont és 4 lepattanó volt az átlaga a fiatal centernek.

Gyertyagyújtás!
Csütörtök este gyertyagyújtással emlékeztek a fiatal kosarasra az Atomerőmű SE Gesztenyés úti sportcsarnokánál. Az Atomic Boys Szurkolói Egyesület és a klub által szervezett megemlékezésen több százan rótták le kegyeletüket a fiatalon elhunyt kosárlabdázó előtt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Molnár Gyula
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!