Közélet

2012.11.30. 11:26

Az Év Bortermelője: közülük kerül ki a győztes

December 7-én derül ki, hogy az Év Bortermelője-díj öt várományosa közül ki lesz a győztes. Tavaly a szekszárdi Vida Péter nyert.

Mauthner Ilona

A Magyar Bor Akadémia idén 22. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb szakmai elismerését, amelyet borászok kaphatnak. A tavalyi évhez hasonlóan számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier, chef küldte el javaslatát, valamint a borfogyasztók jelentős része is jelölhetett.

Az öt jelölt közül négyen - Áts Károly (Tokaj-hegyaljai), Gálné Dignisz Éva (Kunsági borvidék), Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán (szekszárdiak) - tavaly is versenyben voltak, ám az ötödik borász nagy meglepetést okozott. Ő Borbély Tamás, badacsonyi borász, az eddigi legfiatalabb jelölt.
Dúzsi Tamás már harmadik alkalommal került a döntőbe, míg Heimann Zoltánt idén második alkalommal jelölték.

A jelölt borászok a már hagyományosnak számító "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen mutatkoztak be boraikkal a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2012-ben az Év Bortermelője. Az eredményhirdetésre december 7-én kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!