Közélet

2012.11.27. 15:29

Mindig adni szoktak, de most kaptak is valamit

Címkék#Tolna-Mözs

Egy éve alakult meg a Tolnai Katolikus Karitász Csoport.

TEOL/K.S.

A rászorulók segítésével foglalkozó, az egyházhoz kötődő szervezet tagjai általában adni szoktak, de az elmúlt hétvégén kaptak is: szombat este szentelték fel a Karitász házat, amelyet a jótékony célú csoport fog használni.

A Karitász ház a tolnai plébánia területén, az egykori káplánlakások épületében, a „kis Vatikánban” kapott helyet. A lerobbant ingatlant széleskörű összefogással – egyházközség, önkormányzat, iskolák, vállalkozók, civilek – újították fel.

A Karitász védőszentje Árpád-házi Szent Erzsébet, akinek tiszteletére az avatás előtt ünnepi szentmisét tartottak a tolnai katolikus templomban. Ravasz Csaba plébános – akinek most telt le az első teljes egyházi éve Tolnán – egyebek mellett méltatta a Karitász tevékenységét és felidézte a szegényeket önfeláldozóan segítő királylány, Szent Erzsébet legendáját, akinek a kötényében levő cipók egyszer rózsává változtak.

A szombati ünnepségre a Karitász által sütött, a plébános által megáldott kis Erzsébet-kenyerek nem mentek át ilyen csodás átváltozáson, de az ünnepség résztvevői szívesen fogadták a csoport által kínált cipókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!