Közélet

2012.11.09. 08:30

Nemcsak a számok, az ügyfelek bizalma is fontos

A napokban tripla öröm érte a Hungária Takarékot. A pénzintézetet és a bonyhádi kirendeltség vezetőjét egyaránt Takarékszövetkezeti Érdeméremmel jutalmazta az országos szövetség. A PSZÁF pedig a legeredményesebb hitelintézetnek értékelte a völgységieket a szövetkezetek között.

TEOL/Vizin Balázs

Fotó:

– Az október különösen emlékezetes marad a Hungária Takarék számára, hiszen több sikert is elkönyvelhettünk ebben a hónapban, amelyeket nagy örömmel fogadtunk, hiszen a mostani nehéz gazdasági helyzetben kiemelkedő teljesítményt nyújtani embert próbáló feladat – vélekedett Brauer János. A pénzintézet elnök ügyvezető-igazgatója a napokban vehette át Tatabányán az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség által adományozott „Takarékszövetkezeti Érdemérem” kitüntetést, amelyet az elmúlt négy évben már harmadszor nyertek el a völgységiek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ügyintézés családias légkörben – a Takarékszövetkezetek szerepvállalása túlmutat a napi feladatok ellátásán (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

De ugyancsak a közelmúltban hozta nyilvánosságra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azt a listát, amelyben – az eredményességi mutatók alapján – a szövetkezeti hitelintézetek között a Hungária Takarék az első helyen szerepel. – A pozitív visszajelzések erőt adnak a folytatáshoz, hiszen a pénzügyi szektorra is újabb kihívások várnak a következő időszakban, mint például a tranzakciós adó bevezetése. Takarékunk minden nehézség ellenére sem szakít az elmúlt 52 évben kialakított elveivel, ügyfélközpontú szemléletével, amelynek alappillére a párbeszéd és a kölcsönösség.

Ezt támasztja alá a devizahitelek kiváltásakor tanúsított szerepvállalásunk is. De ennek szellemében dolgoztunk ki olyan új termékeket, számlacsomagokat is, amelyekben megmaradnak a kedvezmények a megnövekedett költségek ellenére is – emelte ki Brauer János. Majd megjegyezte, a Takarékszövetkezetek az elmúlt években bebizonyították, hogy képesek áldozatot hozni a vidék fellendítése és az ügyfelek megsegítése érdekében. A gazdaság hitel nélkül egyre nehezebb helyzetbe kerül, csupán az agráriumban növekedett a hitelezés az elmúlt időszakban.

A fejlődés motorjai a Takarékszövetkezetek voltak, amely fontos üzenet a jövőre nézve – hangsúlyozta az elnök. A tatabányai ünnepségen nem csak a Hungária Takarék szerepvállalását ismerték el a döntéshozók, Kiss Györgyit, a bonyhádi kirendeltség vezetőjét is kitüntették példás munkájáért a Takarékszövetkezeti Érdeméremmel. – Nagy megtiszteltetésként tekintek a díjra, bár úgy gondolom, hogy ez nem csak nekem szól, hanem annak a kiváló kollektívának is, akikkel az eddigi eredményeinket elértük – vette át a szót Kiss Györgyi. A kirendeltség-vezető 15 éve tagja a „takarékos családnak”, korábban a szekszárdi Húsiparnál dolgozott.

Mint mondta, öröm számára, hogy részese lehet annak a fejlődésnek, amely a pénzintézetet jellemzi. Az ügyfelektől naponta kapott pozitív visszacsatolások – folytatta – legalább olyan fontosak, mint a számszerűsíthető eredmények: a mérlegfőösszeg, vagy éppen a betétállomány folyamatos növekedése. – A válságra sok bank csökkentéssel, összevonással, a piacról történő kivonulással reagált, mi, a partnereinkkel és az ügyfeleinkkel kialakított gyümölcsöző kapcsolatra alapozva a fejlődést tűztük ki célul, ezt példázza a Pécsett nyitott két új fiókunk is. A jövőben is a kölcsönösség elvét szem előtt tartva igyekszünk helytállni – fűzte hozzá Kiss Györgyi.

Névjegy

Kiss Györgyi 1965. március 20-án született Szekszárdon. A bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola elvégzése után a Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett, majd a szegedi Élelmiszeripari Főiskolán diplomázott technológusként. Később a zalaegerszegi Számviteli Főiskolán szerzett végzettséget, Pécsett pedig könyvvizsgálói képesítést. A bonyhádi Takarékba 1997. novemberébe került, kezdetben ügyfélszolgálati munkatársként, hitelügyintézőként, majd hitelágazat-vezetőként dolgozott, 2002-től pedig a kirendeltség irányítása a feladata. Egy 9 éves fiú boldog édesanyja, párja a mezőgazdaságban dolgozik. Hobbija a kertészkedés, az olvasás és a természetjárás.

Ügyintézés családias légkörben – a Takarékszövetkezetek szerepvállalása túlmutat a napi feladatok ellátásán (Fotó: Kiss Albert) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!