Közélet

2012.11.17. 06:25

Németül is felelevenítették a hagyományt

Idén kétnapos volt a Márton-nap az általános iskolában.

Hunyadi I.

Az első nap délutánján az alsó tagozatosok a napközi idejében népi gyermekjátékokat játszottak, ajtódíszeket barkácsoltak, németül elevenítették fel a Márton-napi hagyományt, és hozzá kötődő süteményeket sütöttek tanári segédlettel. Másnap tartották a lámpás felvonulást.

Az iskolától indultak kiegészülve a szülőkkel, rokonokkal, érdeklődőkkel, és megkerülték a felső falut. Ezt követően az óvodások és iskolások műsort adtak a művelődési házban. A kulturális programban szerepeltek többek között Márton-napi mondókák és dalok, a színjátszó szakkör pedig bemutatta a Jótevő Márton segít egy kolduson című darabot, valamint A Kótyonfitty király almája mesejátékot.

Az est keretében került sor a nemrégiben megrendezett német nemzetiségi nap fotó- és rajzpályázatának értékelésére. A fotókból – immáron másodszor – fali naptárat készítettek – ezúttal a 2013. évit –, és ezeket az iskolában és a lakosság körében árusítják a tanulók. A bevétel az iskolai alapítvány számláját gyarapítja. A Márton-nap lebonyolítását az iskolai SZMK házi készítésű pogácsával és meleg teával segítette ezúttal is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!