Közélet

2012.11.22. 20:11

Szépen énekelt a Gárdonyi

Ismét szép eredményt hozott szűkebb pátriánk, Szekszárd és Tolna megye számára a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes: vegyeskar kategóriában bronzdiplomát érdemelt ki a Kodály Zoltán VI. Magyar Kórusversenyen.

TEOl/Á.A.

Gyönyörű környezetben, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban november 15-18 között kilenc kategóriában mérte össze tudását negyven énekkar. Ezek az együttesek a zsűri értékelése szerint méltó módon képviselték hazánk jelenkori kóruskultúráját.

A háromévenként megrendezett nemzeti kórustalálkozó a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA országos minősítésén és a nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményt elért kórusaink számára biztosít rangos megmérettetési alkalmat.

Így természetesen már a részvétel lehetősége is megtisztelő egy olyan amatőr kórus számára, mint a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes. A verseny tiszteletbeli elnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta volt.

A szekszárdi kórus 17-én, szombaton este lépett színpadra a nyolctagú, a hazai kórusművészet nagy neveit felvonultató zsűri előtt. Vegyeskarok esetén a kötelező mű Kodály Zoltán: A 121. genfi zsoltár volt.

Ezt követően Kodály Zoltán: Sík Sándor Te Deuma, Bárdos Lajos: Az úr érkezése és Tillai Aurél: Dicsőült helyeken című művek hangzottak fel Naszladi Judit karnagy vezényletével. Utóbbi kórusmű esetén szólót énekelt a szerző leánya, Tillai Tímea énekművész, valamint zongorán közreműködött Lozsányi Tamás.

A nemzeti kórustalálkozón Tolna megyét képviselte még Főbusz Nóra vezényletével a Kapos Gyermekkar. A dombóvári együttes szintén bronz diplomával térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!