Közélet

2013.04.08. 17:47

Kövér nyerte a vasárnapi polgármester-választást

Eddigi tevékenysége és programja alapján is bizalmat szavaztak a választók. A megüresedett polgármesteri székre egyébként hárman jelöltették magukat.

Molnár Á.

Nem volt ellenségeskedés, sem egymás ellen való áskálódás, egyszerűen mindenki kihirdette a maga programját, és a döntést a helyiekre bízta – így foglalták össze röviden a falubeliek, mi jellemezte az időközi polgármester választást a községben. Porga Ferenc megüresedett helyére hárman jelöltették magukat: Kövér István alpolgármester, Makovics Erika regölyi származású, jelenleg Fóton élő pedagógus és Jókai Jánosné közmunkás.

Nyisztorné Bernáth Beátával délelőtt 10 óra tájban találkoztunk az egyik szavazókörzetben, mint mondta, fontosnak érezte, hogy hivatalos formában is válasszon hármójuk közül, hiszen nem mindegy, ki lesz a falu vezetője. A három jelölt közül pedig arra voksolt, akinek a terveivel a leginkább egyetért.

Korábban minden jelöltnek lehetősége volt ismertetni a programját, ketten közülük kampányestet is tartottak, ahol a jelenlévők az ötleteiknek, javaslataiknak is hangot adhattak. Kövér István a sikeres rendezvények folytatását, a lengyel partnerkapcsolat elmélyítését és a falusi turizmus kiterjesztését hirdette, hozzá téve, hogy a közmunkaprogramok hatékonyságát is fokozni kell.

Kiemelte azt is, hogy folytatni kell a megkezdett csapadékvíz-elvezetés rendezést a még szükséges területeken. Makovics Erika arra helyezte a hangsúlyt, hogy „a legnehezebb időkben is meg kell találni azt az utat, ami az egész falu közösségének anyagi és szellemi gyarapodását jelenti”. Jókai Jánosné az összefogást hirdette, ami a jövőt jelentheti Regöly és egyben a következő generációk számára is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Rab Ferencné már vasárnap délelőtt leadta a voksát
[/caption]

A három jelöltre vasárnap, 6-tól 19 óráig lehetett szavazni a két kijelölt körzetben, a polgármesteri hivatalban és a gondozási központban. Budainé Vajk Ildikótól, a település jegyzőjétől 20 óra előtt nem sokkal már meg is tudtuk, ki lesz az új polgármester. A napokban megtartják a testületi ülést, ahol Kövér István leteszi az esküt.

Közel 400 szavazatot kapott Kövér István

Mint ismeretes, Porga Ferenc, a település korábbi vezetője ezév január elsejével lemondott posztjáról, mivel járási vezetőként a két jogkör nem fért össze egymással. Most egyébként 962-en voltak jogosultak voksolni, közülük 515-en éltek a lehetőséggel, igaz, csak 510 érvényes szavazat született végül. Kövér Istvánnak 369-en, Makovics Erikának 130-an, Jókai Jánosnének pedig 11-en szavaztak ezúton is bizalmat. A jegyző elmondta, a mostani választás egyfordulós volt, akár már egy szavazatkülönbség is döntő erejű lehetett volna, bár erre most nem volt példa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!