Közélet

2013.09.28. 18:10

Belgiumban is bebizonyította rátermettségét a mórágyi lovas

Címkék#Mórágy

Remek teljesítményt nyújtva, a 14. helyezést érte el Papp Péter Camilla lovával a belgiumi Fiatal Lovak Díjugrató Világbajnokságán.

TEOL

A Lanakenben zajló nívós megmérettetésen közel ezer, a világ számos részéről érkezett versenyző vett részt öt, hat, illetve hét éves lovával. Papp Péter azon kevesek közé tartozott, akik saját tenyésztésű lovukkal vették az akadályokat. A három napos versenyen azok kerültek a döntőbe, akik két pályát hibátlanul teljesítettek. A 20 éves mórágyi fiúnak ez nem sikerült, igaz, csak nüanszokon múlott a fináléba jutása. Így a vigaszágon folytatta Camillával, ahol 165 lovas közül érték el az előkelő 14. helyezést. A fiatal lovast édesapja kísérte el a világbajnokságra, aki egyben edzője is.

– Büszke vagyok a fiamra, nagyon szépen helytállt a pályán – nyilatkozta Papp Mihály. Azt is megtudtuk tőle, hogy Péter már gyermekként barátságot kötött ezzel a sportággal, kitartó, céltudatos fiatalember, aki a juniorok között a magyar bajnokságban is remek eredményekkel büszkélkedhet. Az édesapa kérdésünkre elmondta, hazánkat összesen hét lovas képviselte Belgiumban, ők voltak azok, akik a minősítő versenyeken a legjobb teljesítményt nyújtották.

– Természetesen itt nem állunk meg, folytatjuk a közös munkát. Jövőre a hat éves lovaknál szeretnénk minősítést szerezni, és kijutni a világbajnokságra, ezzel párhuzamosan pedig a hazai mezőnyben is minél jobb eredmény elérésére törekszünk – tette hozzá Papp Mihály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!