Közélet

2013.12.06. 15:07

A költségvetésről tárgyaltak, adónemekről döntöttek

A bevételi oldal 86, a kiadási 79 százalékon állt a harmadik negyedév végén – konstatálta legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

TEOL/V.T.

A jó arány Máté Dénes polgármester szerint részben a pályázati források bevonásának, részben a szoros gazdálkodásnak köszönhető. Hatással volt a büdzsére az, hogy közel 5 millió forintot nyert az önkormányzat Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól a sportcsarnok korszerűsítésére, illetve az, hogy az óvoda az önkormányzat saját fenntartásába került át.

Döntött a testület arról, hogy a kommunális adó 5000-ről 5500 forintra nő belterületen, a zártkerteknél pedig 9000-ről 10 250 forintra. Az iparűzési adó mértéke változatlan, a maximális két százalékban határozta meg korábban a község vezetése. A bérleti díjakat változatlanul hagyták a konyhát, éttermet kivéve, itt a növekedés mértéke 5 százalék, a változás 2014. január 1-jén lép életbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!