Közélet

2014.03.23. 19:04

Az összetartás volt a legfontosabb fűszer

Napestig halmozhatná a jelzőket az ember – és még talán tovább is-, ha az újság hasábjain vissza szeretné adni azt a fantasztikus hangulatot, kedvességet, szeretetet, amelyet a Bonyhádi Német Önkormányzat és a Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület szombati, első alkalommal tartott disznóvágásán tapasztalt.

TEOL/V.B.

A Koller Panzióban zajlott eseményen kora reggeltől azon szorgoskodtak közösen a fiatalok és az idősebbek, hogy pazar, a sváb konyhára jellemző finomságokat készítsenek az esti vacsorára, amelyre 80 embert hívtak meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Készülnek a finomságok. Fetzer Gábor és Jenei József szorgoskodik (Fotó: TN)
[/caption]– Az volt a legfőbb célja a rendezvénynek, hogy mi, akik szívügyüknek tekintik a csodálatosan gazdag német kultúra ápolását, közösen eltöltsünk egy napot, eközben a fiataloknak tovább adjuk a hagyományainkat – mesélte Fetzer Gábor, az egyesület elnöke, miközben a kolbásznak való húst keverte. – A közelmúltban merült fel a program ötlete egy baráti beszélgetés során, a Koller Panzió üzletvezetője, Nász Krisztián, valamint Nász Imre nagy örömünkre felajánlotta, hogy helyet biztosít a megvalósításához – vette át a szót Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke, aki a konyhában segédkezett a sültek elkészítésénél.

Nemcsak kolbász és sült hús került az asztalra, kezdésnek orjalevest kanalazhattak a vendégek, majd a hamisítatlan töltött káposzta következett, az ínycsiklandozó süteménykínálat pedig már csak hab volt a tortán. Hogy milyen finom étkeket készített a Heim Lizi néni vezette konyha, azt a vendégek elismerő pillantásaiból, szavaiból is leszűrhette az ember.

Természetesen a nótázás és a tánc sem hiányozhatott a közösségteremtő eseményről. Kálmán Ákos és muzsikus barátai húzták a talpalávalót a remekül sikerült rendezvényen, amely kiérdemelte mindenki őszinte elismerését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!