Közélet

2014.03.14. 09:22

Háromszáz diák mozdult meg az egészségéért

Középiskolás fiúk és lányok ismerkedhettek a kick box-szal, a tabatával és az aerobikkal, a diákok nem csak jól bírták, de élvezték is a tempót.

M. I.

Fotó:

Középiskolás fiúk és lányok hangjától volt hangos szerdán a szekszárdi sportközpont. Ezúttal nem a szokásos tornaórákon megszokott formában hozták lendületbe a fiatalokat, hanem megismerkedhettek a kick box-szal, a tabatával és az aerobikkal is. Mindhárom mozgásformát szakoktatók irányításával, negyven perces blokkokban. A diákok nem csak jól bírták, de élvezték is a tempót.

Juhász Gábor, a Szent László Szakképző Iskola igazgatója elmondta, a szervezést a Diákélet Egyesület vállalta magára, a programnak pedig a „Mozdulj az egészségedért” elnevezést adták. A szervezők célja az volt, hogy egy jó hangulatú rendezvényen megismertessék a fiatalokkal azokat a mozgásformákat is, melyekkel nem találkoznak az iskolai tornaórákon. A fiúk nagyon élvezték a kick boxot (sőt néhány lány is kipróbálta), a lányok pedig a tabatában és az aerobikban jeleskedtek, mindezt fiatalos, lendületes zenére.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Háromféle mozgásformát próbálhattak ki a diákok a sportcsarnokban (fotó: Mártonfai)
[/caption]

A Szent László Szakképző Iskola közel 300 tanulója és hat testnevelő tanára a program végén azt mondta, jó lenne, ha minden évben megrendezhetnék a Mozdulj az egészségedért! programot. Ez pedig azon is múlik, hogy sikerül-e jövőre is megnyerni a Nemzeti Civil Alap pályázatát, ahogy az idén. Az így elnyert összegből fizették a sportcsarnok terembérletét, a szükséges eszközöket, a reklámpólókat, és a felkért oktatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!