Közélet

2014.03.18. 17:23

Honvéd zseblexikonnal fogadták Szekszárdon Hende Csabát

Az országban egyedülálló Bakamúzeumba látogatott kedden délután Hende Csaba honvédelmi miniszter.

TEOL/I.I.

A múzeumban Kovács János nyugállományú alezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Szekszárdi Tagozatának elnöke nyújtotta át neki az idén 25 éves egyesület örökös tiszteletbeli tagságáról szóló kártyát és egy honvéd zseblexikont. Utóbbit vitéz Németh László, vezérkari százados szerette volna átadni a miniszternek, de időközben elhunyt. Ajánlása szerint: A korszerű Magyar Honvédség a múlt katonahagyományai értékrendjén történő ápolása nélkül nem létezhet, hagyományainkban van jövőnk és a becsületünk! A hazáért mindhalálig! Az 1917-ben született Németh László ludovikás tisztként kétszer is megjárta a keleti frontot, és mindkétszer megsebesült.

Hende Csaba felavatta a Bakamúzeumban, a magyar néphadsereg tárgyi emlékeiből álló új kiállítást. A múzeum magángyűjtemény, Tálosi Zoltán, Borbandi György helytörténész kollégájával együtt hozta létre és működteti, az első sorban I. és II. világháborús emlékekből álló gyűjteményt, amely  2009. áprilisában nyitott meg a Vármegyeháza egyik pincébe vezető oldalbejáratán. Több  ezer látogató tekintette már meg a nem mindennapi anyagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!