Közélet

2014.03.30. 11:00

Kifejezően olvastak, és értették is a diákok

Az I. Béla Gimnázium negyedik alkalommal rendezte meg a szekszárdi és a városkörnyéki 7-8., valamint 9-10. évfolyamos tanulók számára az olvasás különböző formáit tesztelő versenyét.

F. V.

Dr. Mikóné Csősz Judit szervező-tanártól megtudtuk, hogy a diákok három feladattípusban mérték össze tudásukat: szépirodalmi szöveg értelmezett, kifejező hangos olvasása; számítógép segítségével történő gyors, kereső olvasás; értő néma olvasás szövegértési feladatsorral.
A versenyen 38 tanuló indult, 20 általános- és 18 középiskolás. Szekszárdról a Babits Mihály Általános Iskola, a Baka István Általános Iskola, az I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, valamint a Tolna Megyei Szent László TISZK Vendéglátó Szakképző Tagintézménye képviseltette magát, és érkezett versenyző a paksi Vak Bottyán Gimnáziumból, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból és a Bátai Hunyadi János Általános Iskolából is.

Mindkét kategóriában díjazták a részfeladatok legjobbjait és az összesített 1-3. helyezetteket. Az általános iskolák 7-8. osztályosai közt a hangos olvasás legjobbja a bonyhádi Csanádi Marcell lett, a számítógépes feladatokat a paksi Fejes Márk oldotta meg a leggyorsabban, a szövegértésben Csanádi Marcell és a Baka István Általános Iskolából Horváth Ákos volt a legügyesebb holtversenyben. Az összesített eredmények alapján az általános iskolások sorrendje a következő: első helyen Miklós Nóra, a Baka István Általános Iskola 7. osztályos tanulója végzett, a második Fejes Márk, a Vak Bottyán Gimnázium 8. osztályosa, a harmadik pedig Szabados Bálint, a Baka István Általános Iskola 8. osztályos tanulója lett. A középiskolások között a legjobb hangos olvasó Szanyi Veronika volt, a számítógépes feladatokkal leggyorsabban Hús Luca boldogult, a szövegértésben pedig Apari Gréta bizonyult a legjobbnak. Mindhárman a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói. Összesítettben az első helyen a 9. osztályos Hús Luca végzett, második Feil Gábor, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium 10. osztályosa, a harmadik pedig az ugyancsak tizedikes paksi Donkó Anna lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!