Közélet

2014.03.21. 17:58

Számottevő eredmények határozták meg az elmúlt éveket

– Ha feltennénk a kérdést: hogy van a Hungária Takarék, azt lehetne válaszolni, hogy jól, minden a helyén, hosszú távú, életképes stratégiával rendelkezünk – adott helyzetjelentést a pénzintézet működéséről csütörtöki sajtótájékoztatóján Brauer János.

TEOL/V.B.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Futár Rajmund (balról), Brauer János és Potápi Árpád János (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az elnök-ügyvezető igazgató ezt követően áttekintette az elmúlt időszak történéseit, eredményeit. Kiemelte, ma már több mint 40 önkormányzattal és 1000 civil szervezettel vannak napi kapcsolatban, 25 milliárd feletti a betétállományuk, meghaladja a 11 milliárdot a hitelállományuk; teljesítményük alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az elmúlt három évben a legeredményesebb szövetkezeti hitelintézetnek jelölte a Hungária Takarékot.

Ezután Gáspár Csaba ügyvezető igazgató tartott előadást abból az alkalomból, hogy sikeresen lezárult a tíz évvel ezelőtt indított szennyvíz-közműfejlesztési rendszer, amelyben a takarék is nagy szerepet vállalt. A Nyugat-Völgységben és a Kelet-Mecsekben 12 településen közel 2000 lakóingatlannál épült ki a szennyvízhálózat több milliárd forint értékben – összegezte Gáspár Csaba, majd hozzátette, az eredmény a közös munka sikere.

Pénzügyi partnerségi keretmegállapodást írtak alá

A Hungária Takarék központjában tartott rendezvény második felében a bonyhádi ipari parkos beruházás került előtérbe. – Az Ipari Park ötlete valamikor 2004-ben merült fel – emlékezett vissza beszédében Potápi Árpád János. Bonyhád polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, mára eljutottak a megvalósításig, március 27-én teszik le az alapkövét. Egy 4000 és egy 2000 négyzetméteres üzemcsarnok épül idén év végéig. Előbbibe a cipőgyártással foglalkozó Schäfer-Oesterle Kft., míg a másikba a fémtömegcikkeket előállító Treitz és Társa Bt. költözik. A projekt összköltsége több mint 947 millió forint, pályázaton 473 millió 668 ezer forintot nyertek, 254 millió 843 ezer a saját erő, a Magyar Fejlesztési Bank pedig 218 millió 825 ezer forint hitelt nyújt a programhoz. Potápi Árpád János örömét fejezte ki, hogy megvalósíthatják a város fejlődéséhez nagyban hozzá járuló beruházást. A sajtótájékoztató zárásaként a város polgármestere, Brauer János, valamint Futár Rajmund, a Völgység Ipari Park Nkft. ügyvezetője pénzügyi partnerségi keretmegállapodást írt alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!