Közélet

2014.03.02. 22:45

Szinte mindennaposak ott a földrengések

Barangolások Indonéziában címmel Szentgyörgyi György tartott előadást nemrégiben a szálkai Közösségi Házban.

H. E.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A néhai Malév őcsényi kapitánya 2012 áprilisában került a délkelet-ázsiai országba, a magyar légi társaság csődje után. Az egyik nagy indonéz légitársaságnál dolgozik, ahol a valódi személyszállító gépekkel minden vonásában megegyező szimulátorok segítségével oktatja a leendő pilótákat.

Előadásában azonban a különleges országra helyezte a hangsúlyt, hallgatósága számos érdekességet megtudhatott a több mint 18 ezer szigetből álló Indonéziáról. Magyarország 93 ezer négyzetméteréhez és alig 10 milliós lélekszámához képest ott egymillió négyzetkilométeren él közel 250 millió ember. Ezzel pedig Indonézia a világ legnépesebb muszlim-többségű állama. A társadalmi különbségek jelentősek, a felhőkarcolók árnyéka nyomornegyedekre vetül.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szentgyörgyi György tartott előadást a szálkai Közösségi Házban
[/caption]

Szentgyörgyi Györgytől azt is megtudhatta a közönség, hogy Indonéziában jóformán mindennaposak a földrengések, a kisebb-nagyobb vulkánkitöréseken sem lepődnek meg az ott élők, és az időről érkező monszunt is gyakorlatiasan – csónakok használatával – veszik tudomásul. Sőt, mindezen csapások ellenére is elégedetten élik az életüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!