Közélet

2014.03.27. 13:26

Végérvényesen itt a tavasz!

A következő napokban tovább fokozódik a nappali felmelegedés, visszatér a kellemes, tavaszi idő – írja az időkép.hu

TEOL/időkép.hu

Pénteken az északi tájainkon lesz kevesebb felhő az égen, még déli területeinket egy mediterrán ciklon felhőzete súrolja majd, ennek következtében ezeken a tájakon erősebben megnövekszik majd a felhőzet, és a déli határhoz közel eső területeken elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat.

Napközben többfelé megélénkül, késő délutántól északkeleten pedig meg is erősödhet az északi, északkeleti szél. A hajnali órákban fagyra szinte sehol sem kell számítani, általában 2 és 8°C közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig 14 és 19 fok közé melegszik a levegő, a felhősebb tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb, a naposabb területeken a magasabb hőmérsékletet. Még több írás az időjárásról itt!

Szombaton aztán szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, inkább csak a nyugati tájakon jelenhetnek meg kisebb gomolyfelhők az égen, de ez csapadékot nem fok okozni. Vasárnap is csak kósza felhők lehetnek legfeljebb az égen, a hét utolsó napján is a napsütésé lesz a főszerep. Szombaton elsősorban az északkeleti tájakon élénkülhet meg az északkeleti szél, vasárnap pedig nyugati tájainkon fordulhatnak elő élénk délies széllökések.

Szombat reggelre az északi tájakon fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, máshol enyhébb lesz a reggel. Vasárnap északon, északkeleten lesz elsősorban csípős a hajnal, helyenként itt gyenge fagy ismét előfordulhat. Napközben viszont kellemes tavaszi időre van kilátás, mely kirándulásra is tökéletesen alkalmas lesz. Szombaton már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, helyenként 20 fokot is mérhetünk majd, vasárnap pedig az ország nagy részén már 20 fok köré melegszik a levegő.

A következő hét első napjaiban is folytatódni látszik a kellemes idő 20 fok körüli hőmérséklettel, bár időnként kisebb felhők megjelenhetnek majd az égen, és az északnyugatira forduló szél hétfőn többfelé élénk, helyenként erős lehet.

A részletes előrejelzésért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!