Közélet

2014.04.30. 15:15

A hal volt a mindenük a megyei horgásznapon

Az egyesületi vezetők és a diákok is számot adtak tudásukról halfogásban, célbadobásban, halászléfőzésben illetve elméletben.

B. K.

Hal a mindenünk! Ez volt a mottója a Tolna Megyei Horgásznapnak, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg a Szálkai Iszapoló tavon szombaton. A rendezvény harmincharmadszor adott helyet a Hal-Szálka – Szabó István Emlékversenynek.

A Kilenc csapat halfogásban, célbadobásban, halászléfőzésben illetve horgászati elméleti versenyben küzdött meg egymással. I. az IB ifi csapata, II. a Bonyhádi DSHE, a III. a Bátaszéki HE csapata lett, tájékoztatott Székely Gábor ügyvezető elnök.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A VIII. SULI-KUPA horgászverseny győztese csapata veszi át a kupát (fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Ugyanekkor zajlott a VIII. SULI-KUPA horgászverseny a Tolna Megyei Diáksport Tanáccsal közös szervezésben. A 2 diákból, 1 szülőből és 1 tanárból álló csapatok összesen több, mint negyvenkét kiló halat fogtak. Nem volt olyan versenyző, akinek nem akadt volna uszonyos a horgára. A vándorkupa idén a dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Óvoda és Általános Iskola és a Paksi Sport Horgász Egyesület 3. számú csapatához került. Második helyen a BONI Széchenyi István Általános Iskola és a Bonyhádi „Völgység” Sport Horgász Egyesület versenyzői, a harmadikon a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola, a Bölcskei „Rákóczi” Horgász Egyesület és a Madocsai Sport Horgász Egyesület közös csapata végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!