Közélet

2014.04.02. 12:51

Aranyeső a borversenyen, átadás Szent György napon

Ötvenkét termelő, 247 bormintájából választották ki a legjobbakat a szekszárdi borvidéki borversenyen, melyet a múlt héten rendeztek meg Szekszárdon.

TEOL/M.I.

Mára elkészült az eredménylista, az idei borverseny legjobb vörösborát a Szent Gaál Pincészet 2011-es évjáratú Obsessio-Merlot bora nyerte el, mely a zsűritől 96 pontot kapott.

Nagy Aranyérmet nyert (94,7 ponttal) a Mészáros Borház Kft. 2011-es évjáratú Bikavére, az Eszterbauer Borház 2011-es „Tüke” Szekszárdi Bikavére (94,3 ponttal), illetve szintén Nagy Aranyérmet nyert a Takler Pince Kft. 2012-es évjáratú Szekszárdi Cabernet sauvignon reserve bora, 94 ponttal.

Ezen kívül 67 bor kapott aranyérmet, több pincészet – a Fritz, a Sebestyén, a Vesztergombi, a Bodri, a Trieber, a Heimann, a Prantner, a Vida Családi Birtok, az Illyés Kúria, a Mestrinelli Borászati Kft, a Halmosi Pincészet – három-négy bora is kiváló lett.

A bormintákat egyébként hét bizottság (egyenként 6 fővel) bírálta el, a bizottsági elnökök az egri, a soproni, a villányi, a hajósi, a balatoni, a kunsági és a szekszárdi borvidékeket képviselték.

A legjobb kadarka, kékfrankos, bikavér, a város bora, a fiatal borász díjakat az április 26-i Szent György napi borünnepen adják át a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!