Közélet

2014.06.05. 19:06

A Duna-parton áll a Trianon-emlékmű

– Egy asztalra hajított abrosz, térkép, vagy test, ki-ki értelmezze habitusa, gondolati irányultsága, ízlése szerint.

TEOL/V.T.

Úgy vélem, jól példázza a város közügyek iránti érdeklődését és tiszteletét, a Pakson mindig érezhető újító szándékot is – ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe Hajdú János polgármester a paksi Trianon-emlékművet annak avató ünnepségen. Kiemelte, hogy nem szokványos szoborral kíván a város emlékezni és emlékeztetni a trianoni békediktátumra, ami „a magyarság számára a XX. század legnagyobb tragédiája”.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nem szokványos emlékművet állítottak a városlakók közkedvelt helyén (A szerző felvétele)
[/caption]– Az itt, a Duna-parton, városunk közkedvelt, bizonyos mértékben szimbolikus helyén felállított műtárgy mutasson túl önmagán, jelképezze a helyi összetartozás, összefogás fontosságát és értékét. Emlékeztessen bennünket a nemzet és szűkebb közösségünk tragédiákkal keresztezett múltjára, és buzdítson a munkára, teljesítményre, a helytállásra – hangsúlyozta a városvezető.

Ezt követően az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-t képviselő Bognár Péter humán igazgatóval közösen leleplezte a szobrot, ami Gaál Tamás alkotása. Az ünnepség után a Keskenyúton Délvidéki Tragédiáink 1944-45 Alapítvány vándorkiállítása nyílt meg a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!