Közélet

2014.07.09. 19:48

Jó előjelek a tíznapos versenyre

Az 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és Elő-Európa Bajnokság szombaton kezdődik Őcsényben.

B. K.

Fotó:

Kovács Mihály, az Őcsényi Repülőklub SE elnöke és Mattburger Zsolt repülőtér vezető szerint a tíznapos erőpróba a nagyközönségnek is érdekes lehet. Jó idő esetén szombaton és vasárnap délelőtt tizenegy órától például a közel nyolcvan gép látványos felvontatását nézhetik végig az érdeklődők, és négy-öt helyi indulónak szurkolhatnak.

Az őcsényiek az olasz Aeroclub Rieti-vel közösen nyerték el a jövő évi EB rendezési jogát, a mostani verseny pedig ennek főpróbája lesz. Így a Nemzetközi Repülő Szövetség, valamint a résztvevők is ellenőrzik, véleményezik a szervezést. Jó jel, hogy ezek a megmérettetések általában kevés külföldi indulót csábítanak, most azonban nyolc ország versenyzői jelezték, hogy itt lesznek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kovács Mihály (balról), Horváth István és Mattburger Zsolt (fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Horváth István országgyűlési képviselő, Szekszárd polgármestere a rendezvény fővédnöke. A szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az őcsényi reptér és a klub komoly értéket jelent az egész megyének. Fontosnak tartja azt is, hogy legyenek a térségben a szombaton induló versenyhez hasonló rangos események.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!