Közélet

2014.09.18. 18:01

Határtalan öröm: ismét Erdélybe utazhatnak

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Széchenyi István Tagintézményének diákjai harmadszor nyerték el a Határtalanul! projektet.

TEOL/V.B.

Az intézmény harmincnyolc 7. évfolyamos diákja október 6. és 10. között Erdélybe utazhat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatának köszönhetően. A tanulmányi kirándulást alapos felkészülés előzi meg: a növendékek múzeumba látogatva és délutáni foglalkozásokon ismerik meg Erdély történelmét, földrajzát, növény és állatvilágát, valamint a székelység kultúráját. Ismereteikről vetélkedőn adnak bizonyságot.

Szabó Bélánétól azt is megtudtuk, hogy iskolájuk szeptember 22-26. között adománygyűjtést szervez a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kis árvái javára. Minden nap reggel 7:15 és 7:45 között tartós élelmiszereket hozhatnak a segíteni szándékozók, a csomagokat a túra során adják át az alapítványnak.

A tagintézmény-vezető azt mondta, nagy öröm számára, hogy ezúttal is megnyerték a pályázatot, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a sikerhez. A program legfőbb célja, hogy a fiatalok a szép élmények mellett hasznos tapasztalatokat szerezzenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!