Közélet

2014.09.06. 14:26

Színdarabot ajándékoz az ünnepelt

1999. szeptember 15-én nyitotta meg kapuit a szekszárdi Caritas RÉV Szolgálat, amely az idén ugyanezen a napon ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

V. M.

Kálóczi Andrea a szolgálat intézményvezetője elmondta, az évfordulóra nem szakmai konferenciát, kerekasztal megbeszélést, hanem színházi előadást szerveztek. Ezzel az előadással most rendhagyó módon az ünnepelt szeretne ajándékot adni a Tolna megyében élőknek. Fontos számukra, hogy értéket adjanak, s ezáltal mutassák meg, hogy minden egyes ember, legyen az szerhasználó, hajléktalan, vagy pszichiátriai beteg, értékes.

A gyáva című színdarab a függőség hátterében meghúzódó személyes tragédiát, emberi sorsot hozza közelebb. A darabban egy fiatal fiú mesél gondolatairól, érzéseiről, családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, arról, hogyan kezdett drogozni, és milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. A zavarba ejtő belső monológokat az apa is végig követi, s lassan kirajzolódik a család keserű és sokszor humoros helyzete, az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Az ingyenes színházi előadást Scherer Péter főszereplésével és rendezésében láthatják az érdeklődők a megyeszékhelyen a Művészetek Házában szeptember 15-én este.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!