Közélet

2014.11.24. 08:45

Majdnem malac nélkül tartottak tort

Jókedvű, közös lakomával zárták az első közösségi disznóvágást Csámpán, nótára fakadtak a Country Road Club tagjai.

Vida T.

Kalandosan kezdődött, de remekül sikerült a csámpai Country Road Club első disznótora. A megrendelt disznó nem kapták meg, ezért gyorsan másikat kellett keríteni, hogy ne maradjon éhkoppon a társaság. Miután ezen a nem éppen apró problémán túlléptek, nagy volt a sürgés-forgás a csámpai közösségi háznál. Tízóraira sült májat, kora délután pecsenyét szolgáltak fel, közben kolbászt, hurkát töltöttek, levest, töltött káposztát főztek.

Estefelé már nem is az éhség ültette asztalhoz a kis csapatot, hanem az együttlét iránti igényt. Eddigre már megérkezett a táncosok és Feil József külsővárosrészi bizottsági tag meghívásának eleget téve Süli János polgármester és Girst Ádám, a Külső Városrészek Településrészi Önkormányzatának elnöke, így velük közösen zajlott a kellemes beszélgetéssel kísért lakoma. A jókedv ezúttal sem hiányzott a közösségi házból, bár most nem táncra perdültek, hanem nótára fakadtak a Country Road Club tagjai.

A disznótoron a jövőről is sok szó esett, igaz nem táncszakmai szempontból, hanem annak kapcsán, hogy mikor, hol, milyen közös rendezvényeken fogyasztják majd el az együtt elkészített kolbászt, szalonnát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!