Közélet

2014.11.10. 17:37

Megtalálhatták Mártont is a libák között rejtőzve

Bizton állítható, a libafuttatás volt a dunaföldávári Márton napi kavalkád fénypontja.

TEOL/V.T.

Chardonnay borral kínálta egy gazda a Márton napi kavalkádban az arra járó ismerősöket, köztük Pataki Dezső művelődési ház igazgatót, aki arról tájékoztatta eközben lapunkat, hogy először a várudvaron rendezték programjukat, de nem volt az igazi. Amióta a Rókus pincéknél rendezik, egyre több az érdeklődő, akiket egyre gazdagabb programmal igyekeznek kiszolgálni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A nap fénypontja a libafuttatás volt (A szerző felvétele)
[/caption]Minden évben, levélben keresik meg a gazdákat, akik kinyitják pincéiket, kínálgatják a boraikat. Ez utóbbiakat immár másodízben a Rókus kápolnában meg is áldottak a város katolikus plébánosa a Szent Rókus Borlovagrend szervezésében. Elmaradhatatlan a játszóház, ahol a gyerekek természetesen a témához kapcsolódó tárgyakat készítettek most is, köztük például azokat a lámpásokat, amelyek elengedhetetlen kellékei a Márton napot záró hangulatos felvonulásnak.

Idén először egy több állomásból álló kalandjátékra is vállalkozhattak a gyerekek, akik – ha ügyesen teljesítettek – megtalálhatták a csuhába bújt Mártont is a libák között rejtőzve. A Rókus pincéknél összesereglett vendégeket a Kárikittyom Anticeleb Orchestra szórakoztatta, a kertbarátok egyesülete „traktálta”. Se szeri, se száma nem volt a sok finomságnak, kínáltak persze libazsírt és tepertőt, de megannyi finom süteményt is.

A nap fénypontja a libafuttatás volt, amit egy szürke liba, illetve négyéves hajtója, Juhász Anna nyert meg. A versenyek győztesei számára a foltvarrók textillibákat készítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!