Közélet

2014.12.19. 23:48

Sok a galamb és a guano, van, ahol kevés a pad

Közmeghallgatást tartott csütörtökön este a megyeszékhely közgyűlése, amelynek témája a „Szekszárd, az élhető város” program volt.

Ihárosi Ibolya

Ács Rezső polgármester elmondta, nagyon fontos, hogy a program végrehajtásának meglegyen a gazdasági héttere. A következő öt év fejlesztései azt célozzák, hogy a megyeszékhely lakói számára még élhetőbb, szerethetőbb legyen a város. Kiemelt feladat az út- és járdaépítés, illetve a felújítások folytatása, valamint a vízelvezetés javítása. Bár a megyeszékhely foglalkoztatási mutatói az átlagnál jobbak, fontos cél marad a munkahelyteremtés. 

Kiemelte, hogy az atomerőmű bővítése nagy lehetőséget jelent Szekszárd számára is, emiatt is fontos a szakképzés fejlesztése. Ugyanakkor meg kell teremteni a várhatóan érkező magasan kvalifikált szakemberek lakhatását, gyerekeik bölcsődei, óvodai elhelyezésének a lehetőségét. Fejleszteni szeretnék a közmunka-programot, amelyre a cégek részéről is mutatkozik igény. Mint ismeretes, több parkolóhely kellene a lakótelepeken. Lépéseket terveznek az idősellátás területén is. Az új vízbázis kiépítése, amely 80-100 évre megoldja a város vízellátását, jó ütemben halad.

A csekély számú érdeklődő többnyire olyan problémákat vetett fel, amelyek megoldására eddig is történtek intézkedések, de ezek másutt rendszerint újratermelődnek. Ilyen például a galambok ismételt elszaporodása, s az ebből eredő guanó. Mindig van olyan terület városban, ahol sok a szemét az utcán. Másutt nincs megfelelő fedett buszváró, vagy ha van, kevés az ülőhely, az is hideg anyagból készült. Szóvá tették például, hogy a Kilátó alatti területen gyér a közvilágítás. Kifogás érte a Bartina utcai járdafelújítás minőségét is, azzal a tanulsággal, ha jó anyagokból, jó minőségben készül el valami, arra 20-25 évig nem kell költeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!