Közélet

2014.12.05. 18:25

Szaloncukor, karácsonyfa, NAV-revizor – így lesz kerek az év vége

A karácsonyt megelőző hetekben kiemelt figyelmet fordít a NAV a szezonális termékek és szolgáltatások ellenőrzésére az üzletekben és a közterületeken egyaránt, tájékoztatta lapunkat Barlai Krisztina, a NAV Dél-dunántúli Igazgatóságának sajtószóvivője.

TEOL/M.I.

A régióban minden jelentősebb eseményen, helyszínen jelen lesznek a hivatal munkatársai, és ellenőrzik, kapnak-e nyugtát vagy számlát a vevők, az online pénztárgépeket szabályszerűen használják-e, bejelentették-e a dolgozóikat, valamint vizsgálják az áruk eredetét és az adószámhoz kötött tevékenységet.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban jelentősen megnövekszik a szabálytalanságok száma, mondta a sajtószóvivő.

Az ellenőrzések főbb helyszínei: a kirakodóvásárok, piacok, ünnepi rendezvények, kitelepülések, üzletek, szolgáltatók és vendéglátóhelyek. Kiemelt figyelmet fordítanak a revizorok a fenyőfa, a hal, a karácsonyi díszek, az ajándékok, a zöldség, gyümölcs, a szaloncukor és a pirotechnikai eszközök árusítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!