Közélet

2014.12.30. 12:49

Új kisbusszal gazdagodott a Bonyhádi Német Önkormányzat

Köszönettel fogadták a bonyhádiak az új, korszerű járművet, amely fontos feladatokban nyújt nagy segítséget a jövőben.

V. B.

A Bonyhádi Német Önkormányzat sikeresen szerepelt a Magyarországi Németek Országos Önkormányzati Hivatala által meghirdetett „Essen auf Rädern” pályázatán, amelynek eredményeként egy új kisbusszal gazdagodott. A kor elvárásainak mindenben megfelelő Ford Transit típusú járművet hétfőn vehették birtokba.

– Nagy öröm számunkra, hogy több mint egy évtized elteltével ismét nyertünk egy kisbuszt a Német Belügyminisztérium és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzati Hivatala által közösen életre hívott és sikeresen működtetett pályázatán – nyilatkozta Köhlerné Koch Ilona. A Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke hozzátette, a korábbi jármű már nagyon leamortizálódott, és akárcsak annak, az újnak is a német önkormányzat a tulajdonosa.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A járművet Heinek Ottó, az országos német önkormányzat elnöke adta át (fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

Napi szinten a helyi gondozási központ használja majd Bonyhádot és a környező településeket járva, továbbá az „Együtt 1 másért” Nappali Intézmény ellátottjainak utaztatását is ezzel oldják meg. Természetesen a német önkormányzat is bármikor igénybe veheti a járművet, amelynek beszerzéséhez a bonyhádi önkormányzat is hozzájárult a pályázat önerejének biztosításával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!