Közélet

2015.09.12. 12:14

Húsz éve ismét város Bátaszék

Húsz évvel ezelőtt a hajdani mezővárost ismét várossá avatták. Sokat fejlődött, és további nagy lehetőségek előtt áll a település.

I. I.

Pénteken megkezdődött az évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat a II. Géza gimnáziumban és a Keresztély Gyula Könyvtárban rendezett programokkal. 

A képviselő-testület ünnepi ülését a Cikádor Általános Iskola aulájában tartotta. A rendezvényen részt vett Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki köszöntőjében felelevenítette Bátaszékhez fűződő emlékeit. A testvérmegyei polgármesterek is köszöntötték a húszéves várost. A jelenlegi és a volt önkormányzati- és országgyűlési képviselők, megyei vezetők, polgármesterek, intézmények, civil szervezetek képviselői megtekintettek egy filmet is a város elmúlt két évtizedéről.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester ünnepi beszédében a város fejlődéséről azt mondta, építettek szennyvízhálózatot, utat, uszodát, bölcsődét, óvodát, iskolát, játszóteret, felújították, korszerűsítették az egészségügyi- és a sport létesítményeiket. Feltárták a Cikádori apátság romjait, tájházat hoztak létre. Segítették a templom orgonájának, tornyának felújítását. Testvérvárosi barátságot kötöttek Nagysallóval, Gyergyóditróval és tovább ápolták a Besigheimi kapcsolatot. A városi lét következő húsz évéhez mindannyiuknak elszántságot, hitet, következetességet, jó egészséget kívánt a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!