Közélet

2015.09.10. 17:04

Nem kell már forralni az ivóvizet

Nemcsak Sióagárdon, Tolnán is fertőtleníteni kellett egy szakaszt, mert mikrobiológiai határérték-túllépést talált egy vizsgálat.

B. K.

Forralás nélkül is lehet ivásra, fogmosásra használni a sióagárdi csapvizet, és ugyanez a helyzet Tolnán is. Mint arról már korábban beszámoltunk: Sióagárdon kólibaktérium szaporodott fel az egyik közkútban, ezért kellett az egész rendszert fertőtleníteni. Tolnán a népegészségügyi főosztály szúrópróbaszerű, előre be nem jelentett, de tervezett vizsgálata után a mikroszkópos biológiai vizsgálatakor észleltek határérték túllépést, itt is az egyik közkútnál vett mintavétel hozott az átlagostól eltérő eredményt.

– Azonnal intézkedtünk, és az öblítés, fertőtlenítés már megtörtént az érintett szakaszon – tudtuk meg Koltai-Kiss Tamástól, az ERÖV Zrt. Tolnai Üzemigazgatóságának vezetőjétől. Azt is elmondta, a Malom utca környékén élőknek kellett biztonsági okokból forralniuk a vizet, ez azonban nem jelenti azt, hogy baj lett volna. A vezetékes ivóvízre szigorú egészségügyi előírások vonatkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!