Közélet

2016.01.08. 16:41

Dombópédia néven adatbázist terveznek

Címkék#dombóvár

„Dombópédia” elnevezéssel digitalizált helytörténeti adatbázist hoz létre Dombóvár Város Könyvtára.

H.E.

A városra és környékére vonatkozó oktatási, tudományos és kulturális célokra használható dokumentumokat szeretnék összegyűjteni, rendezni és rendszerezni, valamint az interneten keresztül mindenki számára egyforma eséllyel elérhetővé tenni. Virágné Bán Emma könyvtárvezető a polgármesterhez eljuttatott levelében azt is leírta, hogy az ismeretközvetítés mellett az adatbázis másik nagyon fontos szerepe a megőrzés, az állományvédelem lenne. <hidetes>

Az adatbázisban helyet kapnának a helyismereti könyvek, kéziratok, térképek és szakdolgozatok, lenne cikk adatbázis, valamint fellelhető lenne a dombóvári Városi Televízió anyaga is. Külön menüpontja lenne a jeles dombóváriaknak, az aprónyomtatványoknak, a helyi épületeknek, szobroknak, a Dombóváron működött és működő szervezeteknek, intézményeknek, illetve a természeti értékeknek. Terveznek városi fotóalbumot és elérhetővé tennék a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény anyagát is, valamint az oldalon lenne linkgyűjtemény is.
A képviselő-testület a kezdeményezés mellé állt, és az idei költségvetésben kétmillió forintot különítenek el az adatbázis létrehozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!