Közélet

2016.01.18. 11:45

Elegáns volt a jótékonysági Rotary est

Címkék#Szekszárd

A bál bevételét idén kiemelten a Méltóssággal az út végén Hospice Alapítvány támogatására fordítják.

I. I.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Vasárnap hajnalig tarott a Rotary Club Szekszárd szombati műsoros jótékonyági estje (Fotó: Makovics Kornél). AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT TOVÁBBI FOTÓK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
[/caption]

Vasárnap hajnalig tartott a Rotary Club Szekszárd szombati jótékonysági estje a PTE KPVK aulájában, amelyen részt vett a program védnöke, Csóka Imre, a Rotary Magyarország kormányzója és Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere is. Az est bevételét kiemelten a Méltóssággal az út végén Hospice Alapítvány támogatására fordítják.

Az igen hangulatos, jól sikerült eseményen minden eddiginél többen, száznyolcvanan vettek részt, köztük sok fiatal. A klub tagjai ugyanis már felnőtt gyermekeikkel és azok vendégeivel vettek részt a rendezvényen, amelyre a támogatói jegy részvétellel tizenkétezer, anélkül pedig hatezer forintba került.

A Rotary bál minden évben hagyományosan igen elegáns rendezvény, beleértve a ruhákat is. Az idén sem volt ez másként. A hölgyek, ha nem is nagy-, de kisestélyit viseltek, sokan feketét, csipkével, vagy más színnel, például kékkel kombinálva, voltak, akik a vörös különféle árnyalatait viselték. A férfiak sötét öltönyben, csokornyakkendővel, sokan szmokingban jelentek meg. A vacsorán az előétel szalonnába göngyölt jérce rolád volt rukkolás waldorf salátával, pritamin paprikával, fürjtojással. A főétel vaslapon sült sertés szűzérmékből állt, konyakos borsmártással, házilag marinált paprikával és petrezselymes parázsburgonyával. A desszert mákos-almás házirétes vaníliás tejmártással.

A jótékonysági esten a Tücsök Zenés Színpad adott műsort és fölléptek a Bartina együttes felnőtt táncosai. Rotary egyik célja a tehetségek támogatása, a tehetséges közösségek segítése, mondta Bajszné Kiss Magdolna, a szekszárdi klub elnöke. Ennek jegyében a Rotary Club 100 ezer forintot adományozott a Bartinának az utánpótlás és a további tehetséggondozás támogatására. Mint ismeretes, a gyerekcsoport táncosai kategóriagyőztesek voltak a Röpülj páva! televíziós versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!