Közélet

2016.01.19. 19:05

Négy évszak az Ürgemezőn: a tél

Címkék#Paks

Nem sokáig pihentek a túrázás és az Ürgemező szerelmesei: felkerekedtek, hogy közösen tegyenek egy kisebb kirándulást az év elején.

Vida T.

A programot az Ökocsiga Alapítvány szervezte a Négy évszak az Ürgemezőn sorozat keretében. Sáfrány Szilvia elárulta, hogy ez valójában a tavalyi év téli túrája volt, amit annak a reményében halasztottak január elejére, hogy esni fog a hó. Az elszánt kirándulóknak, akiket kellemes napsütés, de viszonylag hideg szél fogadott, meg kellett elégedniük az előző havazás kevéske maradékával.

Mint Sáfrány Szilvia mondta, már kialakult a program törzsközönsége gyerekekből, felnőttekből. Ezúttal tizenöten túráztak egy kellemeset az Ürgemezőn. Mivel nem a megtett táv a lényeg, hanem a látnivalók, így, ha akadt valami érdekesség, megálltak, megszemlélték, megbeszélték. Utóbbiban Bodor Ádám madarász volt segítségükre.

Láttak például őrgébicseket, amelyek ilyenkor télen húzódnak le erre a vidékre. A tövisszúró gébicsek viszont melegebb éghajlatot keresve odébbállnak ilyenkor.

A sorozat tavasszal folytatódik, amikor – mint Sáfrány Szilvia mondta – berobban az élet az Ürgemezőn. Akkor a tervek szerint fotós túrát szerveznek, mert sok a látnivaló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!