Közélet

2016.03.20. 11:38

Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

Futballedző, sportriporter, fotós vagy autószerelő. Csak néhány foglalkozás, melyben a 2015-ös Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű nyílt nap résztvevői kipróbálhatták magukat.

B.K.

Idén folytatódik a fogyatékos emberek esélyegyenlőségét segítő program, és Budapest mellett Szekszárd is bekapcsolódik a helyszíni szervezésbe. Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, vagyis a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! nap, amely fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket köt össze: a jelentkezők kipróbálhatják álmaik munkáját, a résztvevő munkáltatók pedig személyes találkozásokon keresztül szerezhetnek tapasztalatot a fogyatékos emberekről.

Tavaly összesen 15 szervezet fogadta a fogyatékos embereket, és a szervezők bíznak benne, hogy idén még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Idén április 27-én a programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon.

A Fonavita szekszárdi irodájában már zajlanak az előkészületek és bíznak abban, hogy többen is jelentkeznek a programba. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

A szekszárdi szervezők várják a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését, közösségi oldalukon: Fonavita Np. Kft. - Tolna megye, a 06 20/33-13-114-es telefonon vagy a www.nekedmunka.hu oldalon. A programban való részvétel ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!