Közélet

2016.06.13. 13:53

Adnak egy roma ember hívószavára

Címkék#Paks#Pálfa

Egy cigány ember hívószavára is adnak, s ha jó ügyet képvisel, mögé is állnak romák és nem romák egyaránt – ezt vallja László József, aki a pálfai cigány önkormányzat elnökeként igyekszik a roma emberek életkörülményein és társadalmi elfogadtatásukon javítani.

Vida T.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] László József, a pálfai roma önkormányzat elnöke (balról) és dr. Kuti István, paksi rendőrkapitány (A szerző felvétele)
[/caption]

Szombatra találkozót szervezett, ahova a megye, a Paksi Rendőrkapitányság és a környékbeli települések vezetőit is meghívta. Délelőtt egy helyi alkotó, Patkósné Monhalt Mária mutatkozott be, helybeli gyerekek szavalatát hallhatta a közönség, majd közös ebéd után fórumot rendeztek a problémák feltérképezése és a jövőbeni lehetőségek felkutatása céljával. Dr. Kuti István paksi rendőrkapitány azt mondta, Pálfa közbiztonsági szempontból nem számít kirívónak, a helyi kisebbségi önkormányzattal az együttműködés jó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!