Közélet

2016.06.02. 11:02

Partnervárosa lett Szekszárdnak Jajce

A bosznia-hercegovinai Jajce és Szekszárd partnervárosok lettek. Az erről szóló szerződést szerdán délelőtt Szekszárdon, a Vármegyeházán szentesítették a települések polgármesterei.

B. K.

Fotó:

Edin Hozan és Ács Rezső korábban Jajcéban írták alá a megállapodást, most pedig a városok pecsétjeivel látták el az iratot. Mindkét városvezető azt hangsúlyozta, hogy reményeik szerint túlmutat a partnerség a hivatalos kapcsolaton. Ács Rezső szerint van mit tanulni egymástól. Elmondta: körülbelül egy hónapja jártak Jajcéban, és azt látták, hogy a város nagyon szimpatikus módon erősíti a helyi közösségeket. Szekszárd és Tolna megye viszont kész segíteni bosnyák barátait abban, hogy felkészüljenek az európai uniós csatlakozásra.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ács Rezső és Edin Hozan a lepecsételt partnervárosi szerződés egy-egy példányával (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az ünnepi közgyűlés után a boszniai delegáció a megyeszékhellyel ismerkedett, a szekszárdi testület tagjai pedig rendkívüli megbeszélést tartottak. Itt elfogadták azt az előterjesztést, melynek értelmében a város támogatásra pályázik a polgármesteri hivatal épületének felújításához és utak renoválásához. Előbbit tekintve 30 millió, az útfelújításra 50 millió forintot igényel Szekszárd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!