Közélet

2016.07.24. 16:05

„Jófejek” a fiatalok, sokan adtak vért

A terveket, sőt a legmerészebb elképzeléseket is felülmúlta a legutóbbi bikácsi véradás, amelyen huszonnyolcan vettek részt.

V.T.

A lakosságszám arányában meghatározott terv tizenöt fő volt.  – Ez egy 450 lelkes településen rekordként elkönyvelhető eredmény – mondta Varga János polgármester, akinek a véradó állomás képviselője személyesen is köszönetet mondott a támogatásért, gavalléros vendéglátásért. Az önkormányzat – mint a faluvezető lapunknak elmondta – a hivatal épületében helyet biztosított és üdítővel, szendviccsel, süteménnyel kedveskedett a véradóknak.

A helyi Vöröskereszt ezúttal is mindent elkövetett, hogy ez a siker megszülessen, ahogy szokták, kerékpárral végigjárták a falut, hogy agitálják az embereket. Ez egyébként a fiatalok körében is jól sikerült, ami több első véradót „eredményezett”. Vanya Lajosné titkár azt reméli, hogy az összefogás, az önzetlenség mások számára is példa lesz.

Felemelő volt látni, hogy a fiatalok a Facebookon posztolták, hogy véradásra indulnak és utána büszkén viselték a frappáns szöveget tartalmazó kitűzőket. – Az enyémen például az olvasható, hogy jófej vagyok, mert vért adtam – mesélte lelkesen élményeit.

Címkék#Bikács

Ezek is érdekelhetik