Közélet

2016.11.22. 11:29

Nagy Lajos és az Alisca Feeder Team a bajnok

A feederezés az utóbbi évek legnépszerűbb horgászmódszere, akár nagyhalas akár apróhalas pecáról legyen is szó.

Gy.M.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az Atomerőmű Horgászegyesület paksi tavainál is rendeztek versenyt
[/caption]

A TOHOSZ, a Harci HSE szervezésében 2016-ban is megrendezte feeder megyei bajnokságait. Az egyénit idén már 7. alkalommal tartották meg. Az 58 versenyző valamennyi módszert alkalmazhatta a 7 fordulóban. A változatos helyszíneken – Kétyi-tó, a Paksi Atomerőmű tavai, Hőgyészi-tó, Dombóvári Tüske tó, a bonyhádi Szecska-tó; Bogyiszlói-holtág; Halszálka-tó – a változatos halállományra változó sikerrel horgásztak a résztvevők.

Az egyéni bajnokságban Nagy Lajos (Kétyi HSE) lett a megyebajnok 15 ponttal, 78990 gramm fogott hallal. Második Teierling Attila (Hőgyészi HE) 17 ponttal 74890 gramm hallal, a 3. Fogler Péter (Harci SHE) 23 ponttal, 66910 gramm hallal. A súlyra legtöbbet fogó horgász, Nagy Lajos vándorkupát kapott.

A harmadik alkalommal megrendezett csapatbajnokságot 3 fordulóban a dombóvári Nyerges-tavon, a Kétyi-tavon, illetve az Atomerőmű HE taván tartották. A hat csapat versenyzői csak a nemzetközi feeder versenyszabályzat szerint horgászhattak. Az Alisca Feeder Team Szekszárd (Fogler Péter, Nemes Szabolcs, Németh Attila és Tóth József ) 19 ponttal, 111080 gramm fogott hallal lett a megyebajnok.

Második a Bálint Feeder Team Harc (Bálint Károly, Dunai Norbert, Nagy Tibor, Varga István ) 21 ponttal 87150 grammal. Harmadik a „HETI” Feeder Team Hőgyész (Eszényi Viktor, Hajdú Zoltán, Illyés Miklós, Teierling Attila) 27 ponttal 68520 grammal. A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó horgásznak járó vándorkupát Fogler Péter vihette haza a 43270 gramm haláért szerzett 4 pontért.

A népszerű feeder bajnokságokat 2017-ben is megrendezik, és új sorozatot is írnak ki a megye legjobb horgásza címért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!