Közélet

2016.12.01. 11:50

„Jó látni, hogy ebben a 230 éves templomban micsoda élet van”

Advent első vasárnapján immár hatodik alkalommal tartottak a bikácsi evangélikus templomban a koncertet.

V. T.

A Mözsi Bartók Béla Női Kar adott koncertet a Nőegylet meghívásának eleget téve. – A kórus számos elismerést, rangos díjat tudhat magáénak. 1972-ben alakultak, azóta sorra halmozzák sikereiket itthon és külföldön is – fogalmazott a házigazda egyesület elnöke, Konczné Kasos Erika.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szép koncertet adott Mözsi Bartók Béla Női Kar a bikácsi templomban
[/caption]

A koncert után Kasza Gábor lelkész az adventi időszak fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint elmondta, hogy milyen jó látni, hogy ebben a 230 éves templomban micsoda élet van, mennyire fontos az összetartó közösség ereje.

– Sok vendég érkezett a környék településeiről, nagy örömünkre, mert ez volt a cél, amikor elindítottuk a programot. Mi, a legkisebb település itt a térségben, elsőként nyitottuk meg az adventi ünnepkört ily módon – folytatta a beszámolót Erika. Rikker Józsefné kóruselnök gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját, majd minden vendéget forralt borral, teával, süteménnyel fogadtak a fűtött sátorban, ahol sokáig folyt még a beszélgetés. Eztán az idősek adventi délutánjára készülnek december 17-én, majd 24-én a gyerekek adnak műsort a templomban.

Címkék#Bikács

Ezek is érdekelhetik