Közélet

2017.01.04. 16:36

Felavatták a műhelyt a diákok

A karácsonyi ünnepek előtt készült el az általános iskolához tartozó gyakorlati műhely, tájékoztatta lapunkat Huszárné Lukács Rozália, a település polgármestere.

M.I.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Először mézeskalácsot készítettek a diákok az új konyhában (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

Még a múlt év augusztusában úgynevezett innovatív módszert vezettek be a bátai Hunyadi János Általános Iskolában, a Komplex Instrukciós Programot, amely a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján hatékonyan segíti a gyerekek iskolai fejlesztését. Ennek a programnak a része az elkészült műhely, ahol a diákok a gyakorlati foglalkozásaikat végzik. A polgármester elmondta, már a téli szünet előtt kipróbálhatták a gyerekek az új konyhát, a hozzá tartozó sütőt is, ahol felnőtt segítséggel elkészítették az ünnepi mézeskalácsot.

Az önkormányzat sok pénzt áldozott azért, hogy a Komplex Instrukciós Program Bátán is megvalósuljon. A helyi tanintézménybe járó gyerekek 42 százaléka ugyanis hátrányos helyzetű, amely szociális helyzetükből fakad, a szülők nem tudnak minden feltételt biztosítani a számukra. A program jelmondata: „Mindenki jó valamiben”, a célja pedig a képességek szerinti fejlesztés. A most átadott műhelyt is tovább fejlesztik, így később lehet itt majd kézműves foglalkozásokat is tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!