Közélet

2017.01.31. 11:10

Folyamatosan metszik a nyugalmi állapotban levő fákat

Címkék#Szekszárd

Folyamatosan zajlik a megyeszékhelyen található közterületi fák nyugalmi időszaki metszése.

Hargitai Éva ([email protected])

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Remete és az Előhegy utcában zajlott le eddig a gömbkőris fák metszése (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Ebben a szezonban eddig a Remete és az Előhegy utcában zajlott le a gömbkőris fák metszése, amit várhatóan a Mátyás király utcában, illetve az Alkotmány lakótelepen folytatnak majd. A beavatkozás célja – mint minden metszésnek – a száraz ágak eltávolítása, illetve a korona alakítása. A szekszárdi önkormányzat tájékoztatása szerint gallyazzák azokat a fákat is, amelyeknek az űrszelvénybe belógó ágai zavarják a biztonságos közlekedést, valamint munkatársaik az épületeknél, illetve tetősíkoknál is végeznek metszést. A felsorolt okokból körülbelül három, öt, tíz évente végzik el ezeket a munkákat.

Szekszárdon azokon a területeken, ahol  fontos a szabályos korona, a közepes méret, ott az esetek döntő hányadában gömbkőrist telepítettek. Az önkormányzat lakossági fakivágási kérelmek elbírálásakor is jellemzően – a szűk űrszelvényű utcákban – a gömbkőris pótlását írja elő.

A városüzemeltetési igazgatóság hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak a zöldfelületek kezelésére. Ősszel  2630 cserjét vásároltak, melyek kiültetése a fagyok miatt még folyamatban van, akárcsak a beszerzett 180 földlabdás fa kihelyezése. Ezen felül 4430 hagymás növényt vásároltak, valamint  47 000  kétnyári virágot ültettek ki virágágyásokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!