Közélet

2017.04.05. 15:46

A hűséges völgységi olvasók továbbra is veszik a lapot

Címkék#bonyhád

Az olvasókkal való találkozás újabb állomásaként kedd délután Bonyhádon járt a Tolnai Népújság csapata.

Szeri Árpád ([email protected])

A könyvtárban tartott rendezvény bevezetéseként Finta Viktor adott tájékoztatást a Tolnai Népújságról, az ott bekövetkezett változásokról. Mint mondta, a közelmúltban tulajdonosváltás zajlott le a lapnál, úgy, hogy maga a kiadó, a Mediaworks vezetése is kicserélődött. Az új vezetés jelentős változásokat hajtott végre és tervez a közeljövőt tekintve is, ennek több jele már most jól látható. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Szeri Árpád újságíró, Lóczi Szidónia irodavezető és Finta Viktor főszerkesztő válaszoltak a kérdésekre (Fotó: M. D.)
[/caption]

Immár tizenhat oldalt lapozhat fel az olvasó

 

A korábbi üzleti szellem helyett a szakmaiság kapott hangsúlyt – húzta alá a főszerkesztő. A szakmai előrelépés egyik jeleként immár minden nap tizenhat oldalon olvasható a lap, amely eddig hetente három napon 12 oldalas volt. Két hete ingyenesen jár péntekenként a TV Magazin, csütörtökön pedig a húszoldalas rejtvény melléklet. A Völgységben kedvelt a lap: a felmérések szerint a többi tájegységhez mérve itt a legnagyobb a Népújság olvasottsága és arányait tekintve itt van a legtöbb előfizető is. A területért felelős újságíró igyekszik minden fontos eseményről beszámolni és megfelelő kapcsolatokat ápolni.

A közönség soraiból szót kérő Vizin Balázs elmondta, hogy ugyan jó néhány éve már nem a Tolnai Népújság dolgozója, de a laptól nem tud és nem is akar elszakadni. Napjait úgy kezdi, hogy reggelente beszerzi az újságot és végigolvassa. A város internetes oldala, valamint a Népújság közötti együttműködés példaértékű, a Bonyhádot és környékét érintő cikkek megjelennek a völgységi székhely honlapján. Vizin Balázs egyúttal tolmácsolta az egyéb elfoglaltsága miatt távol lévő polgármester üdvözletét és jókívánságait.

Alapelv: hallgattassék meg valamennyi fél

 

Rittberger Ferenc közölte, hogy jómaga 1966 óta előfizetője a napilapnak. Úgy tapasztalta, hogy az utóbbi időben nem a politika van előtérben, hanem a tájékoztatás. Sportkedvelő lévén örömmel nyugtázta, hogy a sporttal foglalkozó terjedelem háromoldalasra bővült és a tudósítások is tartalmasabbak lettek. Páll Gábor ugyancsak fontosnak tartotta megemlíteni, hogy előnyére változott a tartalom. Kifejezte reményét, hogy vele együtt számos érintett érezheti majd az újság azon segítségét, melyre egy, a lakók és a szolgáltató közötti régi konfliktus bemutatásában és megoldásában lenne szükség. A főszerkesztő megjegyezte, hogy ha ezen témakörben újságcikk születik – ami nem kizárt, hiszen ilyesmire számos példa van –, abban az esetben természetesen minden fél megszólalási lehetőséget kap. Az olvasó pedig eldöntheti, hogy kinek van igaza. Lóczi Szidónia ehhez hozzátette, hogy a baranyai testvérlap is készít effajta témakörben anyagokat, s az a tapasztalat, hogy a nyilvánosság erejét érzékelő szolgáltató komolyan veszi lakossági partnereit.

A fórum zárásaként Finta Viktor megköszönte a részvételt, a kérdéseket és arra biztatta a jelenlévőket, hogy észrevételeiket – tartalmazzanak azok elismerést vagy kritikát – bátran jelezzék a szerkesztőségnek. Hiszen mindenből lehet és kell is tanulni.

Ha önnek is észrevétele, kérdése vagy panasza van, keressen meg minket a [email protected] e-mail címen!

Azok a bizonyos tilalmas kommentek

Miért nem lehet már jó ideje kommentelni, azaz megjegyzésekkel illetni a Népújságban, pontosabban a teol.hu weblapon megjelent írásokat? Ez a bizonyára sokakat érdeklő kérdés is elhangzott a tegnapi találkozón. Erre valóban nincs lehetőség, válaszolt Lóczi Szidónia. Az ok egyszerű. Két éve született egy olyan jogszabály-módosítás, mely szerint a kommentért nem a megjegyzést író személy, hanem a kommentet közlő médium a felelős – így ebben az esetben a Tolnai Népújság. Miután a megjegyzésekben szerepelhetnek olyan kitételek, melyeknek aztán bírósági tárgyalás lehet a következményük, a kiadó úgy döntött, hogy nem kívánván naponta pereskedni, nem ad teret a kommenteknek. Viszont a teol.hu rendelkezik saját oldallal a legnépszerűbb közösségi portálon – ott nincs akadálya a kommentelésnek.

 

Szeri Árpád újságíró, Lóczi Szidónia irodavezető és Finta Viktor főszerkesztő válaszoltak a kérdésekre (Fotó: M. D.) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!