Közélet

2017.05.27. 21:41

Utolsó beszámolóját tartotta a megyei rendőrfőkapitány

Tolna Megyei Önkormányzatának Közgyűlésének pénteki ülésén szóba került a Sió-projekt, a klímarendezvény, illetve utolsó beszámolóját tartotta a megyei rendőrfőkapitány.

Szeri Árpád ([email protected])

Az utolsó beszéd

Utolsó beszámolóját tartotta a testület előtt dr. Soczó László megyei rendőrfőkapitány. A jelentésből kitűnt, hogy a rendőri munkát az eredményesség és a fegyelem jellemezte tavaly is. A települések saját rendőrüknek tekintik a körzeti megbízottat, ami az önkormányzatok és a rendőrség jó együttműködését bizonyítja. Külön köszönettel illette a megyei önkormányzatot, hogy újjáalakította és működteti a Bűnmegelőzési Tanácsot. Papp Károly országos rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy az új megyei vezető augusztus első napján kezdi meg munkáját. A leköszönő kapitány kérte, hogy utódját is hasonlóan segítse és támogassa a megye. Fehérvári Tamás elnök a közgyűlés nevében köszönt el Soczó Lászlótól, kiemelve a közös ügyek mentén tapasztalt partnerséget. A több mint négy évtizedes munka után búcsúzó rendőrfőkapitány végezetül leszögezte: „Tolna megyei vagyok!”

Több mint harminc TOP- (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázat által újabb milliárdos nagyságrendű források érkezhetnek a megyébe, ennek érdekében a Fidesz-KDNP közgyűlési tagjai támogató döntést hoztak, amelyhez Szabó Loránd (DK) és Vaszari Tibor (MSZP) szavazatukkal nem járultak hozzá.

A testület elfogadta a beszámolót, amely a harminc milliós megyei klímavédelmi projekt végrehajtásáról, eredményeiről tájékoztat. Ebből kiderült, hogy a megyei klímastratégia kidolgozása, az éghajlatváltozási platform működtetése jó úton haladnak, és a különböző megyei helyszíneken tervezett klímarendezvényekből hatot sikeresen meg is tartottak. A programok a környezettudatos szemléletmód jegyében hangsúlyozzák a globális felmelegedés elleni harc fontosságát.

Az ülés témája volt a Sió-projekt is, amelynek első üteme megvalósításához – a legutóbbi döntések alapján – 300 millió forintot nyert a megye projektje a TOP keretében. A kapcsolódó előterjesztés a megyei és a megyeszékhelyi önkormányzatok együttműködését tárgyalta. A testület egyhangúlag támogatta a megállapodást, amely Szekszárd város és a megyei önkormányzat között jön létre, a Sió szekszárdi szakaszán épülő turisztikai szolgáltató központ létrehozása érdekében. A szolgáltatóközpont megvalósítása szerves része a Sió lehetőségeit feltáró programnak, mely révén a folyó menti vidék keresett turisztikai célponttá válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!