Kultúra
2010.12.24. 12:22
Finom és még egészséges is
A télhez hozzátartozik a házi készítésű savanyú káposztából készített ételek, például a töltött-, a lucskos- vagy az egyszerűen elkészített paprikás, olajos káposzta.
M. I.
Ez utóbbi héjában sült krumplival kitűnő és olcsó vacsora. A savanyú káposzta tejsavbaktériumokat, rostokat tartalmaz. Méregteleníti a szervezetet, szabályozza a bélműködést, és egészségessé teszi a bélflórát.
A C-vitamin mellett mangánt és cinket is tartalmaz, véd a vírusok és a baktériumok ellen. Vas-, fluor- és folsavtartalma hozzájárul a vérképzéshez. A megyei piacokon, boltokban a savanyú káposzta kilójáért 250-300 forintot kérnek.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre