Kultúra

2010.12.22. 14:58

Különleges betlehemet készítettek a tengeliciek

Tolna megyéből csak a tengelici általános iskola kézműves szakköre által készített betlehemi jászol került be Vajdahunyadvárában rendezett kiállításra.

W. G.

A Magyar Kézművességért Alapítvány 12. alkalommal hirdette meg az Országos Betlehemi Jászol Pályázatot. Bibliai alakokat, bibliai jeleneteket ábrázoló műveket küldhettek be Magyarországról és a határainkon túli magyar lakta területekről kézművesek, tárgyalkotók. Egyének és csoportok is.

Kikötés volt, hogy az alkotások csak természetes anyagok – szalma, fa, papír, kerámia, bőr, csuhé, gyékény, üveg, vászon, gyöngy stb. – felhasználásával készülhetnek.

Az idén több mint kétszázan pályáztak, mintegy 350 munkával. A legjobb alkotásokat bemutató tárlat kedden nyílt a Vajdahunyadvárban. A kiállításra beválogatott anyagban ezúttal csak egy Tolna megyei pályamű szerepel.

A tengelici általános iskola kézműves szakköre papírmaséból készült betlehemi jelenettel nevezett be, s került a legjobbak közé. A kiállítás január 2-ig tekinthető meg. Képeskönyvet is kiadnak, melybe a legjobb pályázóktól kerül egy-egy alkotás. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!