Kultúra

2011.05.30. 20:25

Kétszer is kivonultak a Fidesz képviselői az ülésről

Nem mond le Kerényi Zsolt alpolgármester, két szocialista és egy külsős képviselőt pedig visszahívtak a szociális bizottságból.

R. T.

Nem mond le Kerényi Zsolt alpolgármester a tisztségéről, annak ellenére, hogy Szabó Loránd polgármester május 26-án megvonta jogköreit - derült ki a Fidesz frakció hétfőn tartott sajtótájékoztatójának anyagából, ami hírportálunkhoz is eljutott.

Ennek egyik oka, hogy június 21-én, Szabó Loránd büntetőperének másodfokú tárgyalásán akár olyan ítélet is születhet, melynek következtében a jelenlegi alpolgármesternek kell ellátni a városvezetői feladatokat.

Emellett megtudtuk azt is, hogy hétfőtől a két szocialista képviselőt, Tóth Gyulát és Kiss Bélát, valamint a külsős bizottsági tagjukat, Füleki Zoltánt a fideszes képviselők visszahívták a bizottságokból, mivel szerintük nem végezték jól munkájukat.

A megüresedett helyekre, a Szociális Bizottságba Nagy Rolandot, a Pénzügyi Bizottságba Bogdán Lászlót, az Oktatási és Kulturális Bizottságba Szőke Zsuzsát jelölték.

Az anyagból kiderült az is, hogy a Fidesz képviselőcsoportja a múlt hét csütörtöki testületi ülésen azért volt kénytelen kétszer is elhagyni az üléstermet, mert „elveivel teljes mértékben összeegyeztethetetlen, hogy egy jogszabálysértő módon vezetett üléshez asszisztáljon. Márpedig az első fokon elítélt polgármester egyre többször követi el ezt a hibát."

A jobboldalnál akkor telt be a pohár, amikor Szabó a levételre javasolt napirendi pontokhoz hosszas kommentárt fűzött, melyre a Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében nem lett volna lehetősége.  

Szabó Lorándot is megkérdezte a TEOL.hu, hogy miért nem tartja be az SZMSZ-t? Azt válaszolta, véletlenül egyszer-egyszer valóban „becsúszott" nála ez a hiba, de azt el is ismerte. Viszont van olyan jobboldali képviselő, akinél ez a szabálysértés szinte folyamatos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!